Stop pigmentovým skvrnám díky Saloos NOVINCE

Bio pleťové tonikum s AHA kyselinami
Bio pleťové tonikum s AHA kyselinami

Dosáhněte rovnoměrného tónu a dokonalého rozjasnění pleti díky bio exfoliačnímu toniku.

Skladem od 211 Kč

Nadměrný výskyt tmavých skvrn různého původu označujeme jako hyperpigmentaci. Pigmentové skvrny vznikají působením slunečního záření, ale rovněž jako reakce pleti na hormonální výkyvy v těle a také se objevují po akné a kožních poraněních. V Saloos jsme naformulovali novinky, které se zaměřují na příčiny vzniku tmavých skvrn a poskytují nápravné i preventivní řešení . Zatočte s nedokonalostmi díky Bio Pleťovému toniku s AHA kyselinami a Bioaktivnímu séru na pigmentové skvrny.

pigment

Zaostřeno na příčiny

Co vlastně stojí za nadměrnou pigmentací? Na vině je většinou melanin, který propůjčuje pokožce, očím i vlasům přirozenou barvu a zároveň ji přirozeně chrání před škodlivými UV paprsky. Je-li ovšem působení slunečního záření vystaven příliš, jeho tvorba je narušená což vyvolá právě hyperpigmentaci. V tomto kroku do procesu vstupuje enzym tyrosinása hromadící se v buňkách poškozených sluníčkem, který vydá signál ke zvýšené produkci pigmentu.

Proto jsme do formulace Bioaktivního séra na pigmentové skvrny využili síly dvou rostlinných aktivních látek z punarnavy a divizny, které mají prokazatelné účinky na snížení exprese enzymu tyrosinásy a zabraňují hromadění melaninu v kůži. Díky divizně sérum také pomáhá chránit pleť před škodlivým UV zářením. Aktivní látka z jejího extraktu funguje podobně jako tato rostlina a díky tomu pomáhá přetvářet UV záření na viditelné, což přispívá i k rozjasnění pokožky. Rozhodně je ale potřeba do denní rutiny zařadit i nějaký přípravek s SPF, které sérum nahradit nemůže.

Co sérum ještě umí

Díky extraktům uvedeným výše s bioaktivním parťákem na pigmentové skvrny můžete dosáhnout rovnoměrného tónu pleti a vyhlazené, lesklé pokožky beze skvrn.

Přináší tyto klinicky ověřené výsledky:

  • redukuje pigmentové skvrny
  • sjednocuje tón a barvu pleti
  • pomáhá chránit před škodlivým UV zářením
  • vyhlazuje a rozjasňuje pokožku

AHA kyseliny, exfoliační zázrak

Neméně účinně s tmavými skvrnami bojuje i Bio Pleťové tonikum s AHA kyselinami. Obsahuje komplex ovocných kyselin spolu s kyselinou ibiškovou, které jsou známé pro své perfektní exfoliační účinky. Díky nim může pokožka lépe regenerovat a také zlepšují pronikání následně použité kosmetiky. Přírodní tonikum bez alkoholu disponuje studiemi podloženými účinky na odstranění pigmentových skvrn i dalších kožních nedokonalostí. Poradí si s jizvičkami po akné, vráskami i jemnými linkami. Ovocné kyseliny díky obsahu vitamínu C zachycují volné radikály což vede k rozjasnění pleti.

Efektivní AHA tonikum

Maximálně šetrné tonikum bez parfemace je ideální k dočištění pleti a navíc přináší řadu ověřených účinků.

Ze studií vyplývá, že:

  • sjednocuje tón pleti a rozjasňuje
  • redukuje pigmentové skvrny
  • vyhlazuje vrásky i jemné linky
  • odstraňuje odumřelé kožní buňky

Anti-pigment rutina

Jak vlastně novinky používat a o které další produkty je možné je doplnit? Ideální je následovat tyto 4 kroky k dokonalé pleti bez nedokonalostí:

1. Dvoufázové odlíčení

Naprostý základ každé, zejména večerní, skincare. Je nutné nechat pleť přes noc nadechnout, což přes vrstvu líčidel rozhodně nelze. Jako první použijte některý z hydrofilních odličovacích olejů. S vodou na vatovém tamponku vytváří jemnou emulzi, která si poradí i s voděodolným make-upem. Následně je dobré pleť dočistit jemnou Bio čisticí pěnou. Zbavuje pleť zbytku nečistot a kožního mazu.

2. Tonizace a osvěžení

Následně je vhodné sáhnout právě po toniku s exfoliačními účinky. Pár kapek naneste na kosmetický tamponek a jemně dočistěte pleť k dokonalosti a nechte působit aktivní látky.

3. Intenzivní péče

Je čas na pořádnou dávku výživy a vyhlazení pigmentových skvrn. Je na vás, jestli rovnou sáhnete po Bioaktivním séru na pigmentové skvrny nebo chcete zapůsobit opravdu intenzivně a rutinu doplníte o Vitamín C bioaktivní sérum. V případě, že sáhnete po obojím, naneste na navlhčenou pleť pár kapek vitamínu C a po vstřebání postup opakujte se sérem proti pigmentovým skvrnám.

4. Uzamčení pleti

Vzhledem k tomu, že obě séra z třetího kroku jsou na bázi vody, pokud jste zvyklí svou péči dokončit a uzamknout krémem či olejem, sáhněte nakonec ještě po Squalane & Kamélie. Olejíček je optimálně naformulovaný pro pleť s tmavými skvrnami a dokonale doplní antipigmentovou skincare.

*ilustrační fotografie

Díky Saloos už nemusíte hledat ideální přírodní produkty pro srovnání nedokonalostí pleti, sáhněte po našich bio novinkách i doplňující kosmetice na pigmentové skvrny a maximálně sjednotíte tón pleti.

O autorovi

Martina H.
Milovnice přírodní kosmetiky a hrdá majitelka kočky nám pečuje o blog a různé další texty. K nám do Saloos ji jako zkušenou markeťačku přilákala láska k aromaterapii a přírodním surovinám, zkrátka ke všemu, co je potřeba k celkové pohodě. Společně s naší milou kolegyní Alenou odpovídá na vaše dotazy, můžete se s ní potkat na přednáškách a festivalech u stánku Saloos. Ve volném čase se věnuje vinohradu a celoročně vyráží na toulky přírodou.